tisdag 16 november 2010

Troll och copycats i bloggen

Vad som gör mig mest upprörd är inte troll i bloggar, utan det är när folk går på deras trolleri och inte märker hur de trollar. Sen utmålar de sig själva som oskyldiga, vilket är standard för troll, och folk köper det otroligt nog. Då blir man helt utom sig. Men ser ni inte? Tydligen inte. Sånt utnyttjas flitigt av alla bättre troll, som spelar på känslor hela tiden. Ena inlägget en attack, nästa ett trevligt inlägg, osv. Bara för att skapa förvirring och splittring. Finns det redan någon underbyggd dold konflikt i någon blogg så utnyttjas det på en gång av ett skickligt troll.
För det är vad som utmärker ett bra troll som kan sin sak.
Jag kan nog alla knepen vid det här laget efter att ha varit med och sett de flesta stilar. Du får ett trevligt inlägg i bloggen, sen hugger de dig i ryggen i nästa. Ovisshet är ett trolls bästa vapen.
Se alltid upp för troll, de som verkar hyggligast, är alltid de skickligaste och farligaste utan undantag.
De sämsta trollen är de som är mest uppenbara. De som enbart bara går in för att skriva något dåligt och kränkande. De trollen vet du alltid vad du har, så länge de kommenterar i bloggen vill säga.
Ett skickligt troll däremot, tar alltid tid på sig att analysera en blogg för att veta var man skall attackera, och hur.
Får du bara väck trollet genom att inte publicera kommentaren, och inte svara på kommentaren. De ger dem bara syre.
Sedan har vi Copycats som så fint gör ett inlägg av en annans blogg enbart för att de troligtvis tog åt sig av förste bloggares inlägg.
Att trolla och att vara copycat är lite som sport och säkert ett nöje många har. Kanske för att de har tråkigt eller för att konflikter ger dem en kick. Lite som gamla tiders busringning, men på internetvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar