onsdag 30 juli 2014

Semestra Hemma

Tycker du att du haft förlite semester? Här kommer några tips hur hur du kan förvandla ditt eget hem till ett strålande semesterparadis:
Flygsemester: Packa 20 kg sten i den mest otympliga resväskan du kan hitta. Bär sedan runt på den i din lägenhet i ungefär 2 timmar. Sätt dig i en barnstol, bind fast armarna från armbågarna i armstöden och be en stor människa som möjligt att trängas bredvid dig. Försök sedan att äta med plastkniv och gaffel ur en liten papplåda. Be personen bredvid dig välta ett glas rödvin på dig och spy i en papperspåse.
UTLANDSEMESTER: Köp ett solariekort á 10 ggr och använd alla under samma dag. Njut av kvällen med mycket sprit eller måttligt intag av ricinolja och natten med barhäng vid toalettstolen. Nästa morgon, gå ut barfota och  trampa o glas, vrid upp alla elementen på högsta värme och sitt sedan inne resten av veckan med med foten i vädret och sitt sedan inne resten av veckan med foten i vädret. Skriv kort till dina nära och skryt om hur varmt och skönt det är.
ALPSEMESTER: Ta på dig dina vinterkläder samt pjäxorna, försök sedan tränga dig in i garderoben med skidorna och stavarna på plats. Kom ut ur garderoben och bränn din tunga på en mugg med för varm choklad. Drick därefter öl o sprit på fastande mage. Häll en hink med isbitar i trapporna och försök sedan att klara dig bärandes stavarna och skidorna ner till nedre våningen.  Skriv kort till nära och kära från sjukhuset precis som utlandssemestern! 
GOLFSEMESTERN: Ta på dig dina finaste kläder och ge dig ut på en promenad i områdets grönområden, helst där det finns buskar med mera. Ta med en skottkärra full av paraplyer och munnen full av svordomar. Regn är önskvärt. Bege dig sedan till områdets kvarterskrog för att ljuga om golfsemestern! 
FISKESEMESTER: Snubbla runt i närmaste stenröse tidigt på morgonkvisten. Stick händerna i en taggig buske så fingrarna blir fulla med små sår. Blöt ner dina kläder och smörj in innehållet ur en gammal sillburk. Återvänd hem utan fångst, frustrerad, trött och hungrig. Svär en ramsa och ljug på samma sätt som golfsemestern!
STUGSEMESTER: Stanna hemma, stäng av elen och varmvattnet. Ät konserver varje dag direkt ur burk. Köp klipulver och riv dina lemmar blodiga. Kladda på myggoljan för autentisk lukt. Läs samma gamla Hemmets Journal från 1971 om och om igen.
STUGSEMESTERN MED BASTUKVÄLL:
Samla några kraftiga gubbar i ett litet rum. En ställer sig i ett hörn av rummetoch fräser, resten pruttar, halsar Koskenkorva och skriker högljutt ut sina åsikter om kvinnor, sprit och hur ofattbart stark en gubbe är, utan att lyssna på dom andra. I slutet av kvällen hoppar en av gubbarna med huvudet före i en stentrappa!

En stimulerad semester ger samma resultat som vilken traditionell semester som helst: Du blir riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar