fredag 29 mars 2013

Långfredagen

Trevlig långfredag på er! Varför är långfredagen så lång? Tycker inte den kändes så lång faktiskt.. Den har svischat förbi och klockan är redan halv sex.
Jag har varit hos pappas, lillebrors, minneslunden och hos svärfars. På vägen till "Wedas Blommor" var de kaos med bilar överallt. Köpte 3 söta påskgrupper.
Sedan trängsel ut ur stan igen och iväg till mamma min som jag inte träffat på väldigt länge, för länge. Var skönt att träffa mamma. Vi var ut till "Turinge Kyrka" och försökte rensa lite av vad som låg där, fick bort mest vid brors plats, pappa lite grann. Allt har frusit fast, de är hemskt hur de ser ut nu.. Men vi gjorde så gott vi kunde. De är så kallt fortfarande och nätterna är värst.. Jag fryser själv 24/7.
Vi la dit mina påskblomgrupper, mammas röda ros och så hade mamma en liten kyckling också, tände ljus och facklor.
De är påskpyntat i varje fall även om kärlen har fryst dit all annan pynt som blivit fult. Vi har varit där, vi har tänkt på våra nära och kära. Vi gick även till minneslunden och tände ljus för min morfar, mormor och min farbror Christer.
Sedan var vi på "Mångfaldens Hus" och tog en fika och satt och prata ett tag. Därefter åkte vi till "Mamma" och jag fick en del gamla fina smycken från min "mormor" o dem kommer jag vara rädd om. Jag fick även en start på släktforskning som min "Morbror Tommy" hade tagit fram. Blev glad för den och blodad tand att fortsätta. Tack kära "Morbror" hoppas du är min vägvisare som kan allt detta..?? Och de är på min pappas sida jag ska släktforska.
Sedan åkte jag till svärfar och gjorde samma sak där.. Ensam som jag var tog de längre tid att få bort de värsta. Men pyntat o ljus tända är det i varje fall..
Så nu är ingen glömd, alla har jag tänkt på. Och jag har ont i rygg, mage och huvudet. Rätt sänkt som sagt.
Imorgon förmiddag kommer den bästa påskägget någonsin till min son Marcuz. Han kommer bli överförtjust tror jag. Fick en påskstrut av min mamma med. Den är från "Malmö Choklad Fabrik" och de är "Tant Rut" som gjort den.
Min älskling har städat och haft sig och varit jätteduktig. Tack fina du ❤

Önskar er en fortsatt trevlig Långfredag och nu ska jag vila bort all vidrig värk.

Go o Gla Påsk!
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar