tisdag 3 januari 2012

Nyårsafton 2011/2012

Jahapp, då har 2011 satt punkt...... och 2012 börjat.
Våran nyårsafton i år då.
Ja inte var den väl som andra år, men fick göra de bästa av det ändå.
Jag var trött, eftersom jag i närmare 2 veckors tid haft ont i magen som går ut i ryggen. Har jag somnat måste jag få hjälp att komma upp. Och värre o värre blir detta. Med förlorad sömn blir jag så galet trött och ibland sätter det sig på humöret. Vilket de gjorde detta nyår. Förlåt alla ni som dränkte mig i sms och mms men min idiotiska telefon fick något spel och de gick bara att skriva på kinesiska. Där är en av anledningarna till mitt urusla humör.
Men tillslut fixa Oskar det åt mig. Tack Oskar du räddade resten av kvällen <3


Min nyårsafton började med att jag gick upp och gjorde 7 st små nyårblom-grupper som blev urtjusiga så klart. Sedan drog jag iväg o hämtade mamma och vi åkte till Pappa och lillebrors gravar och tände ljus och facklor. Detta är andra anledningen till att jag inte var på så bra humör. För 2 år sedan opererades min pappa för bukspottkörtelcancern, sånt medför sig ju tankar så klart.




Du är så himla saknad pappa, det är så tufft allting. Tiden går men ändå står den stilla på något sätt.
När jag körde hem min Mamma runt 23.00 fick jag en sådan sorg och sådan längtan till pappa att när vi närmade oss kyrkan så sa jag till mamma att vi tar bilen och åker in till pappas grav. Åsa var med oss och jag tror hon förstod våra känslor. Hur ska jag säga, de var nästan som att pappa ropa på oss. Vi svängde in med bilen (man får köra in med bilen om man har saker att bära eller av annan anledning) och stannade till vid lillebrors gravplats först och jag berättade för Åsa att här låg min lillebror Jimmy.
Så här såg min bror grav ut runt 12.00 tiden på nyårsafton. Men nu när vi var där 12 timmar senare så var facklorna släckta och vi hade fler i bilen så vi tände nya åt honom. Sen fortsatte vi till pappas gravplats och där var även där hade facklorna brunnit ut, trots att de var av modell större. Men han fick nya han också så klart.


Tillbaka till dagen nu då.. Mamma och jag åkte Gnesta för att överaska min mormor och morfar. De blev både snopna och glada. De fick en blomarrangemang som jag gjort och en godiskorg. Vi fika och umgicks ett tag och åkte vid halv tre hemåt. Det var dags att börja med maten.

Och menyn var:
  • Förrätten bestod utav - Gratinerad hummer med basilika och oliver
  • Middagen bestod utav - Vitlöksgratinerad oxfilé - Coeur de filet provencale  
  • Himmelsk cheesecake
Våra gäster var: Jag i egen hög person, underbara Musse (dock lite på lyset några timmar senare), Min finaste Mamma Kerstin, Åsa, Alex (också en som blev på lyset framåt natten), Oskar, Wilma, Gurra, Noel, Julia, Marie, Billy, Marcuz, Alexsandra och Lennze.

Alla åt och jag tror de flesta tyckte om maten och efterrätten. Jag har gjort två stycken andra cheesecake här under december månad. En med saffran och en med polkagris till julafton och båda var inte min smak. Men den här den var jättegod.. Smaskens.

Klockan 24.00 var det raketernas mecka och Ronna var värst som vanligt. Jag och Åsa höll oss inomhus eftersom vi hade hundarna. Trassel var inte speciellt rädd för raketerna eller bomberna med det var däremot Åsas Tiger. Han var så rädd att han skakade. Hoppas Trassel fortsätter att vara orädd för smällare och raketer.

Här kommer bilderna från våran nyårskväll..



Här står jag i full färd med att laga mat till gästerna.. Trött, lite tjurig på min mobil och ont. Men de va bara bita ihop och köra.. Här gör jag sallad.
Hehe.. Lennze är lite kinkig idag tror jag ;-)
Trassel njuter av sin nyårsmat.. Yammi.. Bortskämd? Nääähää inte alls.

Mamma är precis lika trött som jag. Och ja mycket och många tankar. Men hon åt två portioner av maten för hon tyckte det var supergott. Det var det högsta betyg man kan få om det är från sin egna mamma.
Min älskade dotter med sin pojkvän och snart blivande sambo. Snyft!! Mitt hjärta går sönder <3 Men det är klart hon blir ju 20 år i år. Sedan har hon ju träffat en bra kille som jag vet tar hand om henne på bästa sätt. Lycka till med det nya hemmet nu tur tur duvor. 
 Gratinerad hummer med basilika och oliver

 Middagen: Vitlöksgratinerad oxfilé - Coeur de filet provencale 

Efterrätten: Himmelsk cheesecake




Mat är gott.. Tror och hoppas alla blev nöjda och belåtna.

 Mamma fick två små kompisar på var sida.. Myyyys!!
 Åsa med lilla Noel, som somnade där 10 min senare..
 Mina tankar var hos dig Pappa.. Tänkte, saknade och tårarna föll från mina kinder.. 
Du skulle ju ha varit med oss ju...
Miss you!!

En fin ljusstake och en orkidee fick vi av mamma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar