fredag 6 januari 2012

Lottas farligt goda Cheesecake


Ingredienser:

3 dl
2 tsk
200 gram
250 gram
0,5 dl
100 gram
       






100 gram

Dekoration
50 gram

Puré
200 gram
2 dl

Jag dubblade Purén. tog 500 gram frysta jordgubbar och 3 dl socker. Blir för sött annars.
                               
                              
                Tillagning
8 portioner

1. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone,
philadelphiaost och socker i en annan. (jag använde mig av elvisp och blandade inte i olika bunkar, utan körde i en o samma.
2. Smält de båda chokladsorterna var för sig och låt svalna något.
3. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet. (använde elvisp)
4. Vänd sedan ner de båda chokladsorterna i smeten, rör i dem en åt
gången så att inte smeten skär sig av värmen från chokladen, häll upp i en
form med löstagbar kant. Låt stå i frysen i ca en timma innan servering.
Dekorera gärna med smält choklad.
5. Koka upp jordgubbarna och tillsätt sockret. Passera jordgubbarna
genom en finmaskig sil. Servera jordgubbspurén till cheesecaken.
             
Jättegod Cheesecake

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar