Ingredienser:
3 dl |
2 tsk |
200 gram |
250 gram |
0,5 dl |
100 gram |
100 gram | ||
Dekoration | ||
50 gram | ||
Puré | ||
200 gram | ||
2 dl |
Jag dubblade Purén. tog 500 gram frysta jordgubbar och 3 dl socker. Blir för sött annars. |
Tillagning 8 portioner 1. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone, philadelphiaost och socker i en annan. (jag använde mig av elvisp och blandade inte i olika bunkar, utan körde i en o samma. 2. Smält de båda chokladsorterna var för sig och låt svalna något. 3. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet. (använde elvisp) 4. Vänd sedan ner de båda chokladsorterna i smeten, rör i dem en åt gången så att inte smeten skär sig av värmen från chokladen, häll upp i en form med löstagbar kant. Låt stå i frysen i ca en timma innan servering. Dekorera gärna med smält choklad. 5. Koka upp jordgubbarna och tillsätt sockret. Passera jordgubbarna genom en finmaskig sil. Servera jordgubbspurén till cheesecaken. Jättegod Cheesecake |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar