torsdag 1 april 2010

Barnen i Bullerbyn

En högtid stundar och jag ÄLSKAR högtider av den enkla anledningen att man träffar sina nära och kära runt ett bord och äter fantastisk god mat. Janssons frestelse - we shall meet again!

Under min barndom åkte jag och familjen nästan alltid ut med husvagnen. Ibland var vi hemma eller hos mormor och morfar.Mamma påskpyntade och vi fick påskägg fyllda med godis och en slant. Vi ritade påskkort och klädde ut oss, vi och grannbarnen. Sen gick vi runt och knackade dörr och önskade glad påsk med våra kort. Om man blev bjuden på godis var det ren bonus.
Sedan åt vi massor av god påskmat som mamma hade gjort.

Visst låter det lite som en klyscha? Eller som Barna i Bullerbyn? men det är verkligen precis så jag minns det och jag tror inte jag har romantiserat det allt för mycket.

Har städat hela dagen och halva kvällen. Blev en riktig storstädning, det var inte meningen att de skulle bli så men ni vet när man har FLOW så måste man ta vara på det. Tog dock en kort paus på två timmar och pratade i telefon med en god vän.

Fan, kan det aldrig vara över någongång. Den där klumpen i magen och gråten i halsen kan väl försvinna. Jag vill bli glad igen. Vill leva fullt ut igen. Leva och njuta av det, inte leva för att hålla mig vid liv. Men de går väl kanske över när svar kommer om fem veckor?

Sen måste jag tillägga att jag saknar och tänker på er alla, Familj, släkt och vänner.

GLAD PÅSK PÅ ER!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar