måndag 4 november 2013

Kort som blev gick för långt

Helgen: Lite kortfattat om min helg. Halloween och Alla Helgonas helg som det heter. 
Jag har i fredags åkt runt hit & dit och till höger & till vänster. Var och tände ljus, facklor o begravnings smyckning till nära o kära. 
Varit sjuk som hela övriga veckan med feber o allt vad det innebär. Kraftiga magsmärtor och sånt där ni vet. Tufft, de är de verkligen!! Och hur trött jag än har varit så har de inte gått att sova ordentligt. Blir väl samma visa i natt kan jag tänka mig. Suck!!
I lördags kom Marita, barndomsvän som drog till Karlskoga för 8 år sedan.
Vi fikade o prata om allt möjligt. Kul att träffas, för de var bra länge sedan nu. 
Sprang i min One Piece hela dagen och kvällen i lördags. Skönt när man har frossa och de spänner och klämmer ingenstans när man har ont. Har en Teddy-Björns lurvig One Piece som är riktigt varm o skön. Men måste lämna den till skräddaren för dragkedjan är trasig. 
Körde hem Marita till hennes mamma några timmar senare och Marcuz väntade hemma. Åkte och handlade både på Coop & Ica Maxi. Köpte små ljusstakar, servetter med höstlöv på och blockljus mm för att göra det riktigt höstligt. Och vad är mer höstligt än massor av ljus i varje hörn?  Även ute i ljuslyktan piffades upp med ljus.
Men först åt jag och Marcuz "Lappkojs" till middag. De är gott enkelt. Började sedan städa av o plocka lite..
Gjorde i ordning ljusbrickan med lila blockljus och 3 st lila ❤-formade små ljusstakar för värmeljus och i den stora glas ljusstaken hällde jag i kaffebönor & ett modell större blockljus. Och så här fin blev ljusbrickan sedan:

Det vart väl fint, de tycker jag och familjen
Gjorde därefter ordning på köksbordet. Tog bort en del saker och satte dit en orange liten blomma, en vinglas-skålformad kruka/ljusstake som jag också fyllde med kaffebönor (va de dofta gott med bönorna i) och ett lila blockljus. Var ju till Coop enbart för att köpa dessa servetter med höstlöv på, de är så fina (hade köpt tidigare i veckan med) och köpte nu 3 paket så jag har på lager. Har även använt några som dukar lite här och där. Smidigt ju, bara kasta när de blir smutsiga. Köpte pepparkakor &  saffranskakor och 2 st nya ljuslyktor. Och så här myspys blev köksbordet:

Och på gamla spisen ställde jag potatis  och vitlöksburkarna som jag köpte för 50kr på FB- köp o sälj sida. Samt pumpan av porslin jag fick av mamma. Blev fint och lite halloviina (halloween på finska).. Hehe.. Och mer än så har jag inte pyntat för "Halloviina" 
Och soffbordet fick sig också ett upplyft med silverduk, 2 st lila ljuslyktor (ja nu har  jag två lila lyktor, då ena var trasig när jag kom till kassan häromdagen och orka då inte springa efter en ny). Och så en hjärtformad bricka för blockljus som fick ett silverfärgat ljus och så köpte jag till ett lila pärlmanskett och de blev sött. Ja, så här sött blev det för myset:
Och utanför blev det också glimmande ljus i lyktan..
Välkomnande för min bortresta familj var tanken med denna lykta ❤
Och självfallet upptänt hos våra kära och nära. Ska göra om där är det tänkt, fattas foto på mormor o morfar, och lillebror där. Vet inte vart jag förlagt det kortet på bror. 

Och så har ju självaste spökbarnet fyllt år och blivit firat var dag denna helg. Som spökbarn hon är så var hon i lördags så här vacker.. Zombie var hon, men förbaskat snygg för att vara Zombie:
Ska bjuda Zombie på lunch någon dag i veckan då jag inte mådde vidare bra i feber och bihållsinflammation som vägrar ge med sig. Och uteblev från fikat idag :(

Vid 23.00 hämta jag denna lilla lysmask från stationen. Åkt buss från Kalmar till Stockholm och tåg till Tälje.
Och imorse kom Gubben och Billy från Österrike. De har bilat fram och tillbaka och varit borta i 8 dagar.. Men nu är familjen återställd och jag känner mig trygg igen.
Här är fredag till söndagsbilder på mig..
 ****************FREDAG*******************
  ***************LÖRDAG******************
*************SÖNDAG*********************
Nu sova, tagit mig 3 timmar o skriva detta inlägg för jag slumrar in, vaknar o skriver igen.. Ont i magen har jag o de är inte mitt fel.. Och så har gubben kollat film till 04.20. Han sov flera timmar efter han kom hem. 
Detta som skulle bli ett kort inlägg!!?
Men de var gubbens fel eftersom han glodde film, o jag blogga undertiden samt slumra, vakna till o nu e magen kaput. 
De skyller vi med på gubben.. Och nu låter han som en kärnkraftverk o de är också hans fel. Har ju vant mig med en liten snusande gosse i 8 dagar!
Fryser gör jag också och de är absolut gubben FEL (får inte sätta på värmen)!!!
Utan får bara ta Alvedon istället. 
Sista ciggen o sova nu.. Tjing, ses om nån timme. Vaknar väl snart igen med kramper.. Suck!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar