onsdag 22 augusti 2012

Sommarläsning

När man är utomlands så passar man på att lata sig med en bok eller 2 eller tre.. Läste tre böcker under veckan vi var i Cypern. Denna bok av Katerina Janouch - Modershjärtat..
En allvarlig olyckshändelse drabbar Cecilia Lunds familj. Mormor Sonja blir påkörd utanför sitt hem och lämnas liggande ensam på gatan. Cecilia och systrarna Susanna och Maria turas om att vaka vid hennes sida på sjukhuset, tillsammans med sin mor Christina. De är alla utom sig av oro. Vem kan vara så hjärtlös och feg och köra på en gammal kvinna?
Sakta kryper den oväntade sanningen fram: ett brott som varit fördolt i decennier är på väg att uppdagas och de få vittnen som kan berätta om det som hände måste tystas till varje pris. Och den sista av dem är Sonja ...

Samtidigt försöker Cecilia hitta balansen mellan sitt arbete som barnmorska och livet som mamma och hustru. Den nya familjemedlemmen skapar oro i rutinerna för såväl syskon som resten av släkten. Cecilia känner sig splittrad i sin nya tillvaro som fembarnsmor och hon ställs även inför starka känslomässiga utmaningar. För kärleken minskar inte när livet förändras. Den ändrar bara karaktär. Men vad händer när modershjärtat hotar att sprängas i tusen bitar?

Modershjärtat är den femte delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund. De fyra tidigare heter
Bedragen, Systerskap, Hittebarnet och Tigerkvinnan.

Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat romanerna Dotter önskas och Sommarbarn samt faktaboken Barnliv.
Hennes böcker har sålts i över 900 000 exemplar. Hon är en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit ett antal titlar i ämnet. 
Recension: Som vanligt levererar Katerina, nu med bok nummer 5 i den underbara serien om Cecilia Lund, Modershjärtat. För varje bok hon skriver blir det tusen gånger bättre! Som jag sagt innan, en elitidrottskvinna som slår personligt rekord varje gång! Detta är en bok som är omöjlig att lägga ifrån sig, tänker på en sångtext "I taxin, i trappen, i hissen, i hallen" Ja, du vill ha med dig boken överallt. Katerina höjer ribban rejält, vilket hon klarar av med bravur! Man får inblick från olika håll, många bollar i luften att hålla reda på, men med hennes proffsiga skrivsätt så har man kontrollen, dock så är det så spännande från sida ett att man vill rusa igenom hela boken. Alla karaktärerna får eget rampljus i Modershjärtat. En riktigt bra relationsthriller, en bok av världsklass!
Bok Nr 2 var en urusel bok som jag inte ens minns vad den hette, mycket mindre minns jag var författaren hette. Den boken behöver jag inte ens nämna.. Urk,

Bok tre:
 Från en av vår tids största rockstjärnor kommer nu äntligen biografin som dryper av sex, droger och rock'n'roll.

Efter att ha varit en av frontfigurerna i ett av världens största rockband, är Slash den mest mytomspunne gitarristen någonsin. Från det att han för första gången höll en gitarr i sina händer har han levt ut rock n'rollmyten till hundra procent. Så fort Slash kunde sätta ihop några ackord och solon kände han att han ville vara med i ett rockband och tillsammans med fyra likasinnade killar blev drömmen verklighet. Guns N'Roses - ett av de största banden genom tiderna hade bildats. Skitiga, vildsinta och lika genuint äkta som gatorna de växt upp på kämpade de sig till den absoluta toppen med flera banbrytande album. Och Slash blev snabbt en rockikon med sina karaktäristiska drag och råa musikstil.

Nu berättar han för första gången någonsin historien om hur bandet bildades, hur de skrev musik som skulle definiera en hel era, hur de överlevde galna världsvida turnéer, hur de överlevde sig själva och hur allt sedan föll isär. Det här är en unik inblick i den skandalomsusade och skygge stjärngitarristens liv där Slash tar oss med på en berg-och-dalbanefärd genom framgångar, drogmissbruk, interna bråk och vilda turnéer.

Recension: Öppnade boken "Slash" men höga förväntningar, men de togs snabbt ner på jorden. Bara en liten bit in i boken insåg jag att detta inte var vad jag hade förväntat mig. Jag har nu kämpat mig igenom den, med ingen inspiration alls till att läsa allt detta upprepande om sex, drugs & rock n roll. Historien är en riktig kliché och dessutom dåligt framförd.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar