onsdag 6 april 2011

Marcuz skadad

Vilken dag, vilken dag helt enkelt. Försöker blogga på mobilen. Är inte haj alls på det. Bloggar ju på datorn hemma i godan ro. Så ni får ta det för vad det är eller så struntar ni i det.
I morse vaknade jag med fruktansvärda smärtor i magen min. Ja de är väl inte ovanligt alls, men de var lite värre än vanligt idag. Har alltså legat till kl halv fyra innan jag gick upp. Blir så trött av morfinet så jag sover mest då.

Mina fina söner tog bussen fram o tillbaka mellan skolan och hemmet. Vid fyra tiden skulle de cykla till affären och handla potatis och glass. Lite senare ca 1 timme senare så ringer Billy i panik o säger att Marcuz ramlat av cykeln o blödde massor från munnen. Jag slänger mig i bilen och kör mot de grann liggande bostadsområdet Lina.

Billy hade sprungit mot något hus för att få hjälp för han inte hade sin mobil med sig. Och fick hjälp av dem att att ringa mig. Billy springer för att möta upp mig eftersom jag inte visste exakt vart de var någonstans.
När jag väl var hos Marcuz så var min prins skakig, yr och vimsig, nästan som flummig och väldigt ont. Väl hemma misstänkte jag nästan direkt hjärnskakning, men han kräktes inte el hade ont i huvudet. Efter ca 1 timme börja han må illa och ont i magen vid höger sida, både under revbenen och runt revbenen. Sedan var han konstig. Kort efter spydde han riktigt mycket.

Då var det ganska glasklart att det var hjärnskakning. Ringde sjukvårdsupplysningen som absolut ville skicka in sonen med ambulans pga hans tillstånd.

Nu ligger vi här, jag o min Marcuz på Astrid Lindgren barnsjukhus. De vill se om de kan vara inre skador, plus att han har hjärnskakning. Revbenen får vi se efter en ev röntgen.
Var tredje timme kommer de in o tar blodprover, blodtryck och mäter omfånget på magen för att se att den inte svullnar. Han får inte dricka eller äta något nu, bara dropp.
Stackars min lilla son <3 Vad jag älskar dig!!

Hjälp mig att hålla tummarna på att det inte är värre än vad det redan är.

Nu sover han gott, ska med sova nu om jag kan eftersom jag tyvärr har jätteont :-( Men huvudsaken gullungen får sova utan smärtor. Aj aj, hans framtand gick också av.

Gonatt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar