lördag 11 september 2010

Olyckan var framme

Är rätt nyss hemkommen från sjukhuset med Marcuz. En olycka hände idag.
Idag på eftermiddagen kommer min lilla pojke inrusande och halvskriker "ta det lugnt nu mamma, det är ingen fara"
- Ingen fara? En smärre panik bröt ut när jag ser sonen håller sig för handen och blodet bara rinner ner på golvet och ett mindre blodbad bildas runt hans fötter. Fortfarande försöker Marcuz som är skadad lugna mig!!?
Fram med en handduk och in med ungen i bilen och kör i rusningstrafik som tycks vara den värsta av sitt slag just IDAG. När vi kommer in till Södertälje sjukhus kommer vi direkt in på ett rum och flertalet läkare bedömmer att Marcuz måste in till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna (normalt syr de sårskador på barn på södertäljes sjukhus). De tyckte inte jag skulle köra in till Astrid Lindgren eftersom jag var så skärrad och i halvpanik.
-Då som först kom jag på att jag har inte ringt till Reijo än och talat om att jag var med våran son på sjukhuset. jag ringer upp honom och han svara och då jag frågar.
- Vart är du?
- På väg hem svarar han.
- Ja men VART är du exakt gapar jag.
Då som först svarar han att han e i tälje.
Jag berättar vad som hänt att Marcuz vart på en bandsåg (tror jag de heter) och handen är en mindre vacker syn. mellan pekfinger och tummen så var det uppsågat i ca 4 cm rakt ner. Riktigt djupt och de befarade att senor och nerver var avslitna, därför var vi tvungna at bege oss till Astrid Lindgrens sjukhus ifall operation behövdes göras.
När han väl blivit undersökt och så kom de fram till att Marcusz har haft en riktigt jäkla tur. Sågbladet missade precis senorna och nerverna i handen.
Handen skulle iallafall sys och läkaren sydde i över en timme innan han var klar med 15 st stygn i tassen på Mackan. Lilla lilla gubben var jätterädd men duktig ändå. Han fick också antibiotika i förebyggande syfte eftersomde inte riktigt kunde göra rent såret.
Nu sover lilla killen min och jag hoppas han får sova gott utan att få värk i natt. men då får han komma och sova brevid mamma så klart <3
I morgon ska vi ner på stan och köpa en liten leksak el något som han kan pyssla med eftersom han varit så duktig och tålmodig i 2 timmar som de intensivt höll på o tvätta, undersökte, sydde och plåstra om i ett stort bandage.
Detta var våran fredag.

1 kommentar:

  1. Men fy vicken osis! Men skönt att det gick bra trots allt!
    Krama snyggingen från mig och klart han ska ha belöning när han va så modig och duktig!
    kram Marie

    SvaraRadera