tisdag 18 juni 2013

Svensk mark igen

I morse var vi iland på svenska sidan 06.30. Mitt hemland. Mitt språk..
Inte för att jag led över att alla prata finska så blir det lite utanförskap ändå när de pratar o skrattar och där sitter man o rör inte en min för man fatta inte. Inte vill man fråga hela tiden -Va sa han/hon? Till gubben heller hela tiden, blir ju fånigt tillslut och poängen i återberättelsen.

Men ska inte klaga för jag har ändå haft det bra och mysigt. Härligt att vara med familjen. Marcuz är kvar i Finland och saknar honom. Tänkte ringa men bättre om han ringer, eftersom han var ledsen igår. Åh, min lille son.

Båten vi åkte hem med hette "Grace" och var riktigt fräsch. Tom maten var fräschare än på de andra Viking Line båtarna.
Åt en jättefräsch hamburgare och rabarber cheesecake till efterrätt med kaffe.
Denna gång blåste det inte storm ute till havs. 

Vi gick till sängs runt 01.00 finsk tid o gubben somnade direkt. Han hade kört 45 mil och varit vaken till 02.00-03.00 natten innan och tjattrat med kusinerna. 
Vi gick upp 05.30 o plocka ihop våra saker från "Taxfreen" och ut skulle jag o ta mitt morgonbloss. 
Kaffe fick jag inget pga att jag skulle in på "Taxfreen" en tredje gång för att köpa en deo som jag glömde igår. Julia och Billy var med in och de fanns inga "stickdeo" som jag var ute efter. Så Julia hitta en "roll om deo" åt mig.
Tog den i all hast och använde den när vi kom hem. Tyckte den sved lite, men tänkte inte så mycket på det. 
Sen läste jag på baksidan och upptäckte att de var: kylande gele som lindrar muskelspänningar o lindrar muskel och ledvärk samt minskar svullnad. Dämpar klåda och svullnad orsakad av myggbett.
Men jag lider inte av något sånt under armarna, kan jag lova.. Haha jäkla Julia, stressad var jag också. 

Men kunde inte låta bli att köpa fler smycken av "Snö of Sweden" (älskar det märket). Och de blev dessa fina i guldfärg---> 
Fina va? Är så kär i dessa smycken. Ja de är mitt favoritmärke. 

Något som jag smakade i Finland och som jag blev förtjust i var de här brödet, tunna skivor likt knäckebröd, men ändå inte och de heter Päivärinteen Ruislastu och finsk senap så klart ---> köp det om du är i Finland nångång.
Vi sprang och jaga i flertalet matvarubutiker efter något som heter "Kalakukko" som innehåller både fisk och kött och gräddat bröd runt omkring. Men tyvärr hittade vi inget sånt konstig maträtt. Men svärmor och min sonen är nu i "Koupio" där den rätten är tillverkad. Så vi får skicka bud till dom att köpa med till min fina "Rakas".. Googla fram "Kalakukko" och de ser ut typ så här --->

När vi kom iland så fick jag en STOR mugg kaffe från bensinmacken.. Kaffe på morgonen är ett måste, är ett monster som ingen vill umgås med. 

Och hemma åt jag en youghurt med müsli och färska hallon i och tände "Rakas" lyktan jag fått av mitt ❤ och vi kröp ihop i soffan, jag, Billy och Julia och somnade fint där.
Billy han byggde en pyramid av mina ciggaretter som jag köpt. Köpte både limpor o lösa ciggaretter, pröva på lite olika..
Och mina parfymer.. Favorit märken det med "Brittans" nya luktade jättego och så säsong parfymen "Escada".. Mmmm, kommer lukta godast i stan.
Min "Rakas" köpte "Boss" parfym och några deo. Till o med Billy o Julia köpte parfym o godis.
Gubben köpte "Motörhead" på flaska och 2 backar öl.

Nyduschad och flätat håret och svidat om till mysiga morgonrocken ❤

Men det säger jag God Natt till svenska folket och kryper ner i min renbäddade säng. 
Är grymt trött och inlägget blev långt, som en novell. 
God Natt mina läsare o goda vänner ❤



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar