söndag 16 juni 2013

Släktträffen är över

Sitter i bilen och vi är 8mil från Åbo. Dricker en "Take Way" kaffe här i bilen. 
Regnet öser ner och mammatårarna rullar från mina kinder. Marcuz ringde och var ledsen för han saknade "Mamma" och de gör så ont att höra att han ville hem till "Mamma". Jag sa att han skulle fråga om han fick låna en dator och så kunde vi Facebooka och så kunde han spela spel mm. Första dagen är han oftast "mammagris" och längtar till mamma. Blir nog bättre i morgon när han får "shoppa" lite för den stora pengen han fick av "pappa" sin. Älskar dig Marcuz ❤

Släktträffen är slut och vi på väg hemåt. Ont har jag pga att jag sitter i samma ställning hela tiden. Kramp och brännande känsla. 
Summan av släktträffen har varit kanon, förutom vädret som kunde varit bättre. Haha, kan ju inte "Den svenska sommaren" den här gången får de bli "Den finska sommaren". 
Stannade vid en affär med en liten butik vid sidan om med massa små vackra ting. Och utav min "Rakas" fick jag ett armband och en ljuslyckta som det står just "Rakas" på ❤ Tycker de är så gullig och betydelsefullt med sånt. Behövs inte vara dyrt för att jag tycker om det och charmas av det. Blev lika glad för coca colan jag fick av ❤ där det med stod "Rakas"
Blir jättefint när man tänder det sedan. Och så fick jag ett armband i rosa (har ett likadant i silver).
Släktbilder tog vi innan alla skildes åt.. Och "Reijos" morbror släktforskar och de har ett "släktvapen" i släkten sen år 1660 och säkert längre bort ändå. Så här ser det ut.----> Pieksämäki 2013 betyder bara träffpunkt för släkten i år. Men märket bredvid är "släktvapnet".
Här blir det lite gruppbilder från släkten
Både barn som vuxna. 
Här är barnaskaran på släktträffen ❤
Här har vi de vuxna gänget på släktträffen. Jo, denna släktträff är på gubbens mammas sida och släktnamnet är "Räsänen". Och den minsta i släkten är "Minnas" dotter.
Söt liten tjej på åtta månader..
Mina barn Julia och Billy vid strandkanten och jag, men bada gjorde vi då aldrig. För isande kallt. Svensk som jag var det nog bara jag som fetvägrade att bada bastu. 

Lite vyer från stället i Pieksämäki kommer här.. 
De här är den vedeldande bastun utifrån, precis bredvid sjön. 
Inuti bastun.. Och där fördrev mitt ❤ den mesta tiden på kvällar och nätter tillsammans med sina kusiner. 
Varvat med en finsk korv då och då.. 

Hehe, jag eller mitt ❤ fann en Cola med mitt namn på som tyvärr inte finns i Sverige :)

Nu säger jag Bye Bye för ett tag. Får se de kanske bloggas lite till ikväll!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar