torsdag 21 februari 2013

Sorg och smärta

Vaken igen av smärtor och kravlat mig ner till nedervåningen och räknar in de 4 sorters mediciner jag ska ta som kostar en förmögenhet. Och mediciner jag sakta har påbörjat som hämmar utvecklingen av sjukdomen, ett litet paket med små piller och 2 st i veckan till att börja med. Mediciner jag tar för att ens klara de här. Tar dem och gör kaffe. Pratar med Julia och Manne ett tag. Dotterns pojkvän som kom för att vara med Julia och den sorg vi bär.
Han var trevlig och skojfrisk som fick även mig att skoja tillbaka och glömma av sorgen lite.

Jag vill inte skriva för mycket, mer kanske ge uttryck hur jag som människa mår och känner inom mig. Jag kommer kanske inte skriva om sjukdomarnas namn..
De har kanske blivit dags för mig att berätta hur allt började, hur det kommer sig att jag sitter här, med ett liv som tagit en ny vändning. En vändning som jag varken hade planerat eller spontant såg fram emot, när jag såg den komma skenande mot mig. Det är svårt att börj. Jag smakar på orden, suger styrkan ur dem, stirrar rakt fram. Men en dag ska jag låta mig försöka.

Idag har vi sorg igen. Min käre farbror har lämnat oss i den hemska sjukdomen cancer. Fick ett samtal att nu ligger han i koma. Blev ledsen och oron växte, för ja vet ju vad då ska komma skall. Väntan.
Åt middag, prata 30 min med Marie och vi la på.. Och de tog Max 3 min från jag lagt på så ringe de där signalerna, såg på displayen på mobilen vem som ringde. Och jag sa innan jag svara.. Nu har han gått bort. Mycket riktigt..
Med stor sorg överlämnar vi dig till pappa. Christer somna in den 20 feb 2013 och det är på dagen 1 1/2 år sedan pappa lämna oss.
Jag är ledsen, trött och slut.
Jag är glad att jag fick ta ett farväl av dig i Söndags. Jag är glad att jag åkte upp även fast jag var så trött och hade ont..
De är jag glad för idag..
Sov Gott farbror Christer..
Ska försöka sova en timme, barnen blir hemma idag. Varit vaken sedan fyra tiden i smärtor o tankar.. Måste ringa läkaren idag..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar