onsdag 11 augusti 2010

Inspärrad av Teresa Cooper

Teresa Coopers historia är hjärtskärande från första början. Hennes mor var psykiskt sjuk och hennes far var alkoholist, och Teresa omhändertogs redan som bebis.
Efter att ha tillbringat sin barndom i diverse hem, skickades hon till Kendall House i Kent. Det var innanför dessa fängelsemurar som hennes mardröm började. Inom tjugofyra timmar blev Teresa utsatt för den ökända inspärrningsmetoden, under vilken hon blev injicerad med farligt höga doser av sinnesförändrande droger och isolerad i kvarsittningsrummet om hon kämpade emot. Det var inte långt efter detta som det sexuella utnyttjandet tog sin början.
Efter att ha genomlidigt många år av tortyr, droger och våldtäkter, såg Teresa till slut fram emot att få lämna hemmet. Otroligt nog var hennes lidande långt ifrån över.
Detta är berättelsen om en ung flicka som blir utnyttjad och misshandlad på alla tänkbara sätt, och hur samma flicka slogs tillbaka till att bli den överlevare hon är idag.

Recension:
Sträckläste boken! Kunde inte släppa den. Svider i hjärtat att veta att det är en självbiografi. Samtidigt som jag ville ge den en 1:a för den obehagliga läsningen så är den värd en 5:a för den gripande historian. Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar