måndag 6 januari 2014

Dagens äventyr i fjällen 5/1

Fortfarande förkyld, fortfarande trött mest hela tiden.. Sov bort Sverige-Finlands matchen.. Fast de gör inte så mycket.. Har dunderont, kramper till skyarna. 
Idag har jag och Marcuz vart nere på Åre Torg och gått omkring. Köpt lite krafs..
C
Vi har det ganska mysigt när vi två är två ❤️ Vi var inne på nån butik där de säljer tobak och hitta lite roliga dosor "General Snus" jag aldrig sett förut!!

Köpte 3 st dosor till min "snusmumrik" 
Den lilla var ju bara för söt, den blå är det mintsmak i och den tredje är vanligt snus, dock bara extra starka. Marcuz han fick allt inget snus så han fick en dosa "Citronpastiller" i stället. 
Var in i en butik, och utanför stod bord och stolar med en hink med Åre Choklad som såg väldigt inbjudande ut.. Undrade lite om de va till för att smaka på? 

Nä, jag våga inte smaka. Fegis som jag är.. 
Vi fortsatte vår promenad genom Åre Torg, vilket är så himla mysigt att strosa runt där och titta på "Hantverk" och massa annat..
Vi fick för oss att ta mina skidor som jag köpte på rean här.. och så åkte vi VM8:an upp till Gubben och Billy.. Så bort med kulorna och upp i liften med mina "Lotta Helmer" skidor..
Nu jäklar trotsa jag läkarens ord och tänkte som "Ingamar Stenmark" Det är bara åk.. 
Fint uppe på toppen av berget. Så tjusigt de var..
Mitt proffs på skidor.. Och min älskling!!



Underbart ställe och fint väder där uppe.. Gubben min undrade lite om jag blivit galen (ja säg det?).. Han påpekade även att mina "Helmer" skidor inte ens var vallade.. Och, tänkte jag och satte fart ner för backen.. 
Kan ju säga som så här att de gick inget vidare, ramlade och skidorna gick av!! Jag som var så lycklig över mitt fynd på deras "julrea" fick ju även kulorna med!!
100kr är ju ett fynd, tyckte jag då.. Men fan inte nu.. Där låg jag och krälade i backen som en ål.. Fick ta liften ner, halvt ihjälslagen och skitsur!!
Gick till närmaste butik för att köpa nåt som man kan valla skidor med, samt lim och spikar!!
Hittade "valla" äkta Årevalla!! Men de köpet vart fel de med.. Men bästa valla ändå "pussvalla" och jisses här kan de pussas ordentligt.. *SMACK* sa det bara!! Bästa valla "ever"!! Skit i skidorna och köp "pussvalla"!!!
Eftersom mina reaskidor var helt förstörda och jag tappat tålamodet gick jag och Marcuz till "Holliday club"..
Marcuz satte sig och spela spel på datorn de hade där för barnspel, medan jag gick och oja mig över smärtor. Inget smärtstillande hade jag med mig heller.. Typiskt!! 
Sedan vart Marcuz hungrig på en räkmacka.. Och han åt med stor aptit, själv var jag inte hungrig, hade mest bara ont!! 
Som han njöt av sin räkmacka, så gullig är han också.. Min son och jag ❤️ 
Själv tog jag en kopp choklad o en kaka.. Kakan fick vara, fick inte i mig den..
Var ingen god choklad heller för den delen.. Automat choklad, ingen Åre choklad som jag hoppas på. Men Marcuz han åt hela sin räkmacka som var "jättegod" tyckte han ❤️
Inne på Holliday Club, ett mysigt ställe med bad, bowling, golf och mycket mer.
Efter att vi fikat klart så gick vi till Ica för att mjölka kossan.. Ni undrar säkert va vi menar när vi mjölkar kossan.. Men Marcuz ska nu visa er..
Först tar man sin flaska som man köper en gång och återanvänds vid varje mjölkning. Man ställer in flaskan och håller upp den samtidigt som du trycker på knappen mjölka..
Så här alltså.. Håll upp flaskan och mjölka en liter med att trycka på knappen. 
När den är fylld så har du fått dagsfärsk och inga konstiga saker i, utan mjölk som kommer direkt från bonden.. Riktig mjölk från kossorna i hagen..
Och så blev det lingondricka och hembränt ;) hihi.. Nej då en flaska lingonvatten, gjord på källarvatten här i Åre..
Så där nu har vi både mjölk och vatten till en helkväll..
Sedan gick vi till bilen och åkte hemåt..

När vi kom hem hade gubben tillaga bastukorv, inlindad i folie.. Luktade gott i hela stugan när vi kom.. 
Lagom att ha en finsk rätt nu när Finnarna tog "VM Guld" 
Grattis "Finland" 
Nu har jag bloggat i sömnen.. Vaknat, slumrat, vaknat o slumrat.. 
Om ett tag, nån timme el så kommer mina två döttrar och Lennze.. 
Nu så ska jag sova på riktigt, ta smärtstillande först.. I morgon blir det att ringa efter en teletid till min läkare.. Har fått ondare och känner mig så trött.. Hela kroppen går på sparlåga känns de som.. Kan inte ta längre promenader el vara ute och gå en längre stund..
Kanske behöver annan antibiotika.. 
God natt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar